Tid til samvær og nye madoplevelser

Børnebørnenes madværksted er sjove madkurser for børn og bedsteforældre. Et madkursus hos os betyder hyggeligt samvær på tomandshånd og fælles madoplevelser i Hjerteforeningens kulinariske køkkenunivers.

Kålchips, blå smoothies og madmuffins. Det er nogle af stoppestederne på jeres nye fælles madrejse. På Børnebørnenes madværksted laver vi mad sammen på fire kursusgange. Undervisningen foregår i mindre hold under kyndig vejledning af en uddannet underviser. Undervejs lærer I hinanden bedre at kende, når vi snakker madkultur før og nu, spirer pink grønkål sammen og spiller ’madkrig’ med sunde og usunde madvarer.

knockle

Samtalekøkken på en ny måde

Hvad fik du til aftensmad som barn, bedste? Hvad spiser I henne i skolen i dag? Hvad er sushi og har du nogensinde fanget din egen fisk? Historiefortælling står højt på programmet i Børnebørnenes madværksted – og spørgsmålene fra både børn og bedsteforældre hober sig op, når der hakkes og snakkes om gryderne.

drenge

Sjove aktiviteter

Leg møder læring når vi bruger gamle tilberedningsmetoder og deltagerne dyster i små sjove lege. Hvordan laver man surdej og hvad er solæg? Hvem kan huske flest kåltyper og hvem tør egentlig smage flest nye madvarer? Aktiviteterne er designet omkring det unikke samvær mellem børn og bedsteforældre.

Det praktiske

Et madværksted består af fire kursusgange, ligger typisk efter skoletid og varer omkring tre timer hver gang. Målgruppen er for børn i 4.-6. klasse. Der er plads til 16 deltagere på et hold, og man tilmelder sig i par. Det vil sige, at der er plads til otte børn og otte bedsteforældre på hvert hold.

På hver kursusgang laver deltagerne mad sammen, der dystes og snakkes undervejs, og til slut spiser alle sammen om et veldækket bord. Der undervises efter et velafprøvet koncept, og deltagerne kommer i løbet af kurset igennem opskrifter med aftensmad, frokost/madpakker, morgenmad/brunch og festmåltid.

Projektet er udviklet i samarbejde med Hello Kitchen.

Udviklingen og udbredelsen af Børnebørnenes madværksted er støttet af Nordea-fonden, og VELUX FONDEN støtter videreførelsen af de lokale madværksteder.