Rugboller med chokolade

Rugboller med chokolade

20 stk.

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 dl skyr eller yoghurt naturel 1,5 %
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g havregryn
  • 275 g rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 75 g mørk chokolade

Pensling:

  • 1 dl skyr eller yoghurt naturel 1,5 %

Værktøj

Stor skål, kniv, skærebræt, dl-mål, køkkenvægt, spiseske, teske, husholdningsfilm, bageplade, bagepapir, lille skål, bagepensel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet i skålen.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen chokolade, og rør dejen godt sammen. Den skal være lidt klistret.
  3. Hak chokoladen groft, og rør i dejen.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve 1 time.
  5. Kom lidt vand på hænderne og form 20 boller af dejen. Eller form bollerne med 2 skeer. Sæt dem på bageplader med bagepapir.
  6. Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse, det tager mindst 1 time. 
  7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, en halv times tid i god tid inden bollerne skal bages.
  8. Pisk skyr eller yoghurt sammen i en lille skål og pensl bollerne.
  9. Bag rugbollerne ca. 25 min. Afkøl dem på en bagerist.
  10. Server bollerne som et mellemmåltid.