Skip to content

Månedens opskrift

Rodfrugtbiks med spejlæg

Rodfrugtbiks er en lidt mere farverig biksemad end den klassiske.

4 personer

Rodfrugtbiks

1 rødløg

800 g kogte kartofler

250 g broccoli

100 g spinat

4 kviste frisk rosmarin

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

500 g bagte, kogte eller stegte rodfrugter i mundrette stykker, fx jordskokker, rødbeder, pastinakker eller selleri

Salt og peber

Spejlæg

1 spsk. olivenolie

4 æg

Tilbehør

1 lille bundt persille

4 skiver rugbrød

Værktøj

Kniv, skærebræt, køkkenvægt, 2 store pander, spiseske, træpalet, hvidløgspresser, et stort fad

Rodfrugtbiks

  1. Hak løget. Skær kartoflerne i mindre stykker. Del broccolien i små buketter. Skyl og tør spinaten.
  2. Pil bladene af rosmarinen og hak den. Pres hvidløget.
  3. Varm olien op på en stor pande. Steg løget i et par minutter mens du rører.
  4. Tilsæt kartofler, rodfrugter, broccoli, hvidløg og rosmarin. Steg det ved jævn varme til broccolien er mør med lidt bid, og kartofler og rodfrugter er sprøde.
  5. Tilsæt spinat, og lad den falde let sammen. Krydr med salt og peber.
  6. Hold rodfrugtbiksen varm.

Spejlæg

  1. Varm olie op på panden og steg æggene til spejlæg.
  2. Servér rodfrugtbiksen med spejlæg, et drys persille og rugbrød.

TIP:

Læg mærke til, at du i denne ret skal bruge kogte kartofler og rodfrugter som allerede er bagte, kogte eller stegte.