Månedens opskrift
Rodfrugtbiks med spejlæg
Rodfrugtbiks er en lidt mere farverig biksemad end den klassiske.
4 personer
Rodfrugtbiks
1 rødløg
800 g kogte kartofler
250 g broccoli
100 g spinat
4 kviste frisk rosmarin
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
500 g bagte, kogte eller stegte rodfrugter i mundrette stykker, fx jordskokker, rødbeder, pastinakker eller selleri
Salt og peber
Spejlæg
1 spsk. olivenolie
4 æg
Tilbehør
1 lille bundt persille
4 skiver rugbrød
Værktøj
Kniv, skærebræt, køkkenvægt, 2 store pander, spiseske, træpalet, hvidløgspresser, et stort fad
Rodfrugtbiks
- Hak løget. Skær kartoflerne i mindre stykker. Del broccolien i små buketter. Skyl og tør spinaten.
- Pil bladene af rosmarinen og hak den. Pres hvidløget.
- Varm olien op på en stor pande. Steg løget i et par minutter mens du rører.
- Tilsæt kartofler, rodfrugter, broccoli, hvidløg og rosmarin. Steg det ved jævn varme til broccolien er mør med lidt bid, og kartofler og rodfrugter er sprøde.
- Tilsæt spinat, og lad den falde let sammen. Krydr med salt og peber.
- Hold rodfrugtbiksen varm.
Spejlæg
- Varm olie op på panden og steg æggene til spejlæg.
- Servér rodfrugtbiksen med spejlæg, et drys persille og rugbrød.
TIP:
Læg mærke til, at du i denne ret skal bruge kogte kartofler og rodfrugter som allerede er bagte, kogte eller stegte.